maandag 8 juni 2015

In de spotlight: Stampin´ Up! Project Life

Wat een weertje hadden we de afgelopen dagen! Heerlijk! Het was echt genieten in het weekend!
Het is weer maandag, dus een Stampin´ Up! product in de spotlight! Vandaag is dat Project Life!

In 2013 ben ik zelf met Project Life, of ook wel afgekort PL, begonnen. Ik scrap al sinds 1999/2000 en de eerste babyalbums voor Sam in 2009/2010 waren ´hybride´ zoals dat genoemd wordt. Er was toen al een merk wat begon met de vakjes hoezen en dat was met de hoeveelheid foto´s die ik maakte, een hele welkome aanvulling op het lay-outs scrappen. Want van iedere foto een hele pagina scrappen is toch wel heel veel werk.. Nu kon ik gewoon hele foto´s zo in vakjes stoppen en daartussen kleine kaartjes scrappen.. Dit systeem is overgenomen door Becky Higgins en zij gaf hier de naam ´Project Life´ aan.. Je dagelijkse leven in een album verwerken!

Ik vind het nog steeds heel leuk om te doen, maar heb er helaas niet meer zoveel tijd voor om dit wekelijks bij te houden.. Toen vorig jaar ook Stampin´ Up! project Life toevoegde aan het assortiment, kon ik er natuurlijk niet omheen om toch door te gaan :) Voor een workshop die ik vorige week mocht verzorgen, heb ik weer een aantal nieuwe voorbeelden gemaakt! 

Je kunt een PL album maken in 2 officiele formaten: 12x12´, ook wel 30x30 cm of 6´x8´, dit is 15x20cm. Voor deze formaten zijn albums en hoezen te krijgen.

Een 12x12´ pagina met foto´s van een werkbezoek aan Las Vegas.. Met een ansichtkaart, hele foto´s, versneden foto´s en kaartjes. Deze kaartjes zijn al bewerkt en zitten per serie in een doosje.  

Door zelf stempelafdrukken, teksten en versieringen zoals sequins toe te voegen, maak je de kaartjes toch helemaal persoonlijk!!

Ook dit is een 12x12´ pagina, maar met één grote vakantiefoto die ik in stukken heb gesneden. Ook hier zijn de kant en klare kaartjes aangevuld met stempels. De letterstickers zijn van een ander merk..

In een PL album vertel je jouw verhaal. Het is het mooiste om dit zelf te schrijven! Zo blijft ook jouw handschrift bewaard voor later.

Maar ook speciale gelegenheden zijn heel mooi om in een PL album te verwerken. Tussen de dagelijkse of wekelijkse fotopagina´s door of juist een speciaal album met één onderwerp!! Deze foto´s zijn van de broer van Rob en zijn vrouw. De foto´s zijn gemaakt door een fotograaf (ik weet de naam niet, anders had ik deze erbij gezet)..

Voor deze kleine pagina van 6x8´ heb ik een kaartje zelf gemaakt in een bijpassende kleur en zwart/wit. Dit is het creative lettering met stempels wat ik al eerder op een kaart liet zien. Het zijn allemaal stempels samengevoegd tot één geheel.

Hier ben ik bezig met een pagina.. Heerlijk alles op tafel en aan de slag!!

Het is vooral veel schuiven en kleuren bij elkaar zoeken!

Stampin´ Up! heeft haar producten samen met Becky Higgins uitgebracht! De bedenkster van Project Life.


Er zijn veel verschillende producten verkrijgbaar!!
Een kleine greep uit het assortiment:

Built for Free Using: My Stampin Blog

Er staan 9 pagina´s speciaal voor PL in de nieuwe Stampin´ Up! catalogus!! In de sidebar vind je een link naar de online catalogus en kun je hem inzien!

Deze foto is gemaakt tijdens de PL avond die ik afgelopen donderdag bij Birgit in Tilburg mocht verzorgen. Het was voornamelijk kennismaken met de producten. Het was een avond met veel informatie, maar wel SU-per leuk!!

Het is een lang bericht geworden! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!! Mocht je meer willen weten over Project Life of iets anders, laat het weten!!

Een hele fijne maandag!!
Liefs, Yvonne

3 opmerkingen:

Marjan Küppers zei

Jouw PL lay-outs vind ik geweldig, vooral die ene waarbij je de foto versneden hebt, goed idee!
Ik vind PL leuk, maar ik ga er niet aan beginnen, heb al zoveel scrapalbums staan van vroeger, kan echt niet meer kwijt. Tegenwoordig verwerk ik veel foto's in een album zoals die van Albelli.

!neke zei

Mooi gemaakt !
Zelf doe ik niet zoveel met foto's, maar jouw verhaal maakt het
heel interessant !
Leuk !

GerJanne zei

Oh wat leuk om dit allemaal even te lezen! Gezellige post en prachtige foto's gescrapt, Yvonne! Heel leuk voor later!
Groetjes,
GerJanne